YouTube Channel
Kontakt
«

FAQ

NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI

Koje konkretne proizvode i usluge nudi Premium Yacht Insurance - Savjetovanje u nautici?

  • Upravljanje investicijama uključuje procjenu vrijednosti, stanja i prikladnosti izbora plovila, te procjenu isplativosti ulaganja u plovilo i čarter-menadžment;

  • Upravljanje štetama u pogledu stručnog i sudskog vještačenja, procjene štete, savjetovanja pri popravku (REX), pri izradi elaborata popravka te nadgledanje popravka koji mora biti izveden prema zahtjevima brodograditelja i registra brodova;

  • Upravljanje kvalitetom poslovanja koje podrazumijeva uvođenje Premium Yacht Insurance Standarda kvalitete u čarteru, servisima i marinama, zatim certifikaciju i audite poslovanja;

  • Upravljanje intelektualnim kapitalom uključujući ekspertno znanje u nautici, marketingu, pravu, financijama, poduzetništvu te edukaciji.

  • Upravljanje garancijama što se odnosi na Premium Yacht Insurance partner listu te garancijski bon;

  • Upravljanje poslovanjem u čarteru koje sadrži PYI Quality Charter Standard, Kodeks ponašanja u čarteru te informatičku podršku za rad čarter tvrtki u obliku aplikacije NauSYS;

  • Upravljanje informatikom u čarteru odnosi se na savjetovanje pri izboru hardwarea, softwarea i načina rada čarter tvrtke, na aplikaciju za njezin rad NauSYS, informatičku podršku za rad na bookingu, izradu specijaliziranih sučelja s drugim poslovnim aplikacijama, izradu i održavanje web stranica i baza znanja.

  • Upravljanje servisima uključuje preciznu vremensku prognozu, online nautički vodič za plovidbu, praćenje kretanja i nadzor sustava na plovilu, te 24-satnu pomoć za PYI osiguranike (Help-Line) koji se nalaze u nekoj pogibelji i trebaju pomoć, savjet ili informaciju.

Što uključuje Premium Yacht Insurance - Savjetovanje u nautici ekspertno znanje?

Ekspertno znanje u nautici odnosi se na naše iskustvo kojim vam možemo pomoći prilikom savjetovanja pri kupnji ili prodaji plovila, pri opremanju plovila, pri odabiru modela ulaganja u čarter posao ili pri njegovu upravljanju, a što temeljimo na našoj provjerenoj inicijativi PYI Quality Charter Standardu.

Na koji način Premium Yacht Insurance - Savjetovanje u nautici vidi upravljanje kvalitetom poslovanja i okoliša?

Kvalitetne usluge moguće su jedino ukoliko se kvalitetom zaista i upravlja, počevši od školovanih djelatnika, preko detaljnog opisa svih poslova, pravila, procedura i radnih uputa za njihovo izvršenje, pa do kulture odnosa u radnom procesu, poput uljuđenog odnosa prema drugim osobama, uključujući upute gostima.

Standardizirano poslovanje u nautici vrlo je važno jer tek kvaliteta kompletne nautičke ponude stvara kod gostiju osjećaj cjelovitog zadovoljstva i užitka. Stoga garancija takve ukupne kvalitete jest jedino propisan standard u svim nautičkim djelatnostima, čija je kvaliteta mjerljiva i usporediva, te koji se neprestano razvija i provjerava anketama gostiju.

Što Premium Yacht Insurance - Savjetovanje u nautici podrazumijeva pod upravljanjem intelektualnim kapitalom?

Premium Yacht Insurance by Jack Šurija upravlja zaista značajnim intelektualnim kapitalom koji uključuje razna ekspertna znanja, alate i savjete koji pomažu pri donošenju odluka. Uz to nudimo i gotove proizvode poput raznih ugovora, ciljanih studija i personaliziranih poslovnih planova, kompletan instrumentarij marketinga, porezno i financijsko savjetovanje, i još mnogo toga.

Kako Premium Yacht Insurance by Jack Šurija upravlja garancijama?

Za čarter tvrtke i agencije koje se nalaze na PYI Partner listi, garantiramo da su financijski pouzdane. Za čarter goste uveden je PYI garancijski bon kojime se gosti osiguravaju od gubitka uplate za najam u slučaju bankrota čarter tvrtke ili agencije. Mnogi su već imali prilike koristiti taj bon.

Koji je temelj za upravljanje poslovanjem u čarteru?

To je PYI Quality Charter Standard, prvi nautički standard kvalitete na svijetu, baziran na ISO9001 standardu te podržan uz pomoć informatičke aplikacije NauSYS. Uz to PYI Kodeks regulira odnose svih sudionika s različitim pravima i obvezama u čarteru.

Što je to baza znanja jedne čarter tvrtke?

Baza znanja je mjesto i oblik u kojem je spremljeno ekspertno znanje tvrtke (corporate knowledge). To su primjerice radne upute, pravila i postupci, naredbe, odluke, pravilnici, i ostalo, a upravo po tome se jedna čarter tvrtka razlikuje od druge.

Što je to točno informatička aplikacija NauSYS?

NauSYS je kompletan informatički sustav podrške u upravljanju cjelokupnim poslovanjem čarter tvrtke. Za one koji žele samo podršku za prodaju najma, moguće je izdvojeno koristiti samo taj modul. Njegovim korištenjem direktor jedne takve tvrtke u svakom trenutku može vidjeti detaljne informacije vezane uz prodaju najma flote, informacije vezane uz održavanje flote kao i uz poslovanje same tvrtke. S obzirom da je NauSYS izrađen uz pomoć internetskih tehnologija, upravljanje tvrtkom i izvršavanje pojedinih poslova nije više vezano uz klasičan kancelarijski ured.

Zašto i kako se Premium Yacht Insurance by Jack Šurija počeo baviti razvojem nautičkog tržišta te opisanih proizvoda i usluga?

Uočili smo izazovnu tržišnu situaciju u hrvatskoj nautici koja bez dileme nudi profitabilan investicijski potencijal, ali još uvijek ne do kraja profilirana djelatnost: ponuda je relativno loša i veća od potražnje, njena kvaliteta opada, a postupno se pojavljuje nova, zahtjevnija i bogatija klijentela. Čvrsto vjerujemo da tu ima mjesta za pregršt poboljšanja na koja nastojimo odgovoriti okupljajući najbolje domaće i svjetske nautičke stručnjake. Nautici nudimo vrhunski poslovni instrumentarij za upravljanje tvrtkom, kao i nove kanale promocije i distribucije, te medije za oglašavanje.

Proizvodi i usluge Premium Yacht Insurance - Savjetovanja u nautici su praktično znanje profilirano u lako upotrebljive i iskoristive alate. Držeći se one poznate sintagme "što se ne razvija, to nazaduje", mi sami neprestano učimo, a tek potom novo razvijeno znanje posredujemo drugima. Svoju ponudu stoga temeljimo na načelima kvalitete, a potom i iz prikazanih ciljeva naše politike kvalitete koji slijede našu viziju i misiju. Također smatramo da danas treba uložiti u kvalitetu ili nas sutra neće biti.

Kako su nastali proizvodi i usluge Premium Yacht Insurance - Savjetovanja u nautici?

Naši proizvodi i usluge nastali su na interdisciplinaran način uz pomoć tima stručnjaka različitih profila, kao i na temelju iskustava nautičara iz cijelog svijeta kroz dugi niz godina. Ta su saznanja pretočena u organizaciju nautičkih procesa, grupa poslova i pojedinačnih radnji. Svatko može to znanje odmah koristiti, prenositi drugima i neprestano razvijati.


 

Partneri


Premium Yacht Insurance ReX Repair Excellencenausys logo

Pretplatite se na naš Newsletter